Reactie Waar was de 'heilige' 3-4-3 van Hein?: "Het is als met de lotto spelen, soms heb je wel eens de goeie nummers"

Waar was de 'heilige' 3-4-3 van Hein?: "Het is als met de lotto spelen, soms heb je wel eens de goeie nummers"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was even raar opkijken. Hein Vanhaezebrouck zweert normaal bij zijn 'heilige' 3-4-3, maar tegen Oostende stond daar ineens een 4-4-2 met dus twee echte flankverdedigers.

Vanhaezebrouck zelf gaf er met een knipoog een uitleg aan. "Het is zoals met de lotto spelen, soms heb je wel eens geluk om de juiste nummers te trekken", gaf hij mee. Maar natuurlijk zat er wel een plan achter en deed Vanhaezebrouck niet 'n'importe quoi'. "Oostende speelt hetzelfde systeem en kent dat door en door. Daarom dat ik het veranderde, om hen van de wijs te brengen", legde hij uit.

Voor de flankspelers veranderde er dus wel degelijk redelijk wat. "Maar ik zag een goeie Foket en Saief doet het al weken goed", aldus Vanhaezebrouck. "Enkele spelers hebben wel wat punten gescoord in de pikorde."

Ik kan het wel in een viermansverdediging, wat anderen ook zeggen

Voor Thomas Foket was het geen probleem. "We hebben er eigenlijk maar één keer op getraind, de laatste training", zei Foket. "Of er voor mij veel veranderde? Niet echt, ik mocht nog steeds naar voor gaan. En ik speel wel graag met een linksvoetige voor mij. Die gaat dan graag naar binnen en dan heb ik ruimte."

Van Foket werd al een paar keer gezegd dat hij niet als echte flankverdediger kan spelen. "Maar ik speel altijd in een viermansverdediging bij de beloften en daar doe ik het goed", aldus Foket. "Ik denk dat het voor mij niet veel uitmaakt. Ik kan het zeker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties