Nieuw probleem voor Anderlecht, de linksback: "Büttner te offensief, Acheampong ook geen linksback en Oli..."

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 24 reacties
Nieuw probleem voor Anderlecht, de linksback: "Büttner te offensief, Acheampong ook geen linksback en Oli..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft het niet getroffen qua blessures op probleemposities dit seizoen. Eigenlijk hadden ze een overschot aan flankverdedigers en nu is het zoeken naar oplossingen aan beide kanten.

"Zoveel flankverdedigers geblesseerd, ga eens kijken welke topclub dat kan opvangen", zei Besnik Hasi vandaag. Met Deschacht op de sukkel, Najar zes maanden out en Obradovic nog op de terugweg is Hasi inderdaad niet gediend geweest door de omstandigheden.

Badji lijkt het op rechts te kunnen oplossen, maar links stelden Acheampong en Büttner tegen Gent teleur. "Alex had problemen met de ruimte in zijn rug. Ik moet nu ook wel zeggen dat Saief de beste op het veld was. Maar Alex houdt van inflitreren en blijft niet altijd in positie."

Ik kan Franky dat nog 15 keer zeggen om niet te doen

Besnik Hasi

"En Franky zette ik linksback omdat hij niet over zijn man geraakte. Als linksachter krijgt hij al meer eens plaats om zijn snelheid te benutten. Die penaltyfase? Ik kan hem dat nog 15 keer zeggen, maar op het moment zelf zal hij doen wat zijn intuïtie hem ingeeft. Hij moest ook iets doen met zijn rechtse voet wat hij niet gewend is."

Met Olivier Deschacht zit er nog iemand op de bank die 4/5de van zijn carrière op de linksback doorbracht. "Maar of hij klaar is? Dat weten we niet. Dat zullen we enkel kunnen zeggen als hij eens 90 minuten zal spelen. Hij heeft genoeg getraind, maar dat is toch nog altijd iets anders. Meer defensieve zekerheid met hem? Ja, dat wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties