Top&Flop Genk en het spektakel top, titelpretendenten massaal flop

Genk en het spektakel top, titelpretendenten massaal flop
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op de voorbije voetbalspeeldag en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Spektakel!

Spektakel in play-off 1, wat hebben we er lang moeten op wachten. Plots zagen we 14 doelpunten in drie duels, waarbij vooral het duel tussen Oostende en Zulte Waregem opviel.

Na tien minuten stond het al 2-2. Of dat nu aan de sterkte van de aanval, dan wel aan de zwakte van de verdediging lag? Dat is nog een andere vraag, maar het was tenminste plezant.

Racing Genk

Hebben we plots toch nog vier titelkandidaten? Wie weet, want Racing Genk speelt echt wel het beste voetbal op dit moment van de zes ploegen in play-off 1.

Tegen Club Brugge zorgde het voor een knappe 4-0 voorsprong op een bepaald moment, de manier waarop was ook oogstrelend te noemen.

FLOP

Brugse titelstress

Is er dan toch opnieuw Brugse titelstress? In Anderlecht en in Genk was het gewoon niet goed genoeg wat de troepen van MPH lieten zien. Toen het kalf al verdronken was, scoorde het wel nog twee keer in Genk.

Maar alles bij elkaar: een vijftal kansjes op 180 minuten, dat was misschien echt wel te weinig voor een toekomstig kampioen. Geen nood: blauw-zwart staat nog steeds op kop en heeft nog vier thuiswedstrijden op zes.

Gentse Geeuw

In de Ghelamco Arena zagen we de twee andere titelpretendenten aan het werk. En wat die op de mat wisten te toveren was ook niet meteen om echt enthousiast van te worden.

Er is nog werk aan de winkel voor Gent en Anderlecht als ze écht aanspraak willen maken op de titel. Zeker de eerste 45 minuten waren echt ondermaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties