Verdwaald in play-off 2? Dit team kan volgend jaar meedoen voor een plek in play-off 1

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
Verdwaald in play-off 2? Dit team kan volgend jaar meedoen voor een plek in play-off 1
Foto: © Photonews

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

KV Kortrijk legde Waasland-Beveren zaterdagavond zonder problemen over de knie. De West-Vlamingen staan dankzij de 5-0-zege knap aan de leiding in play-off 2A. Zo zie je maar: als je er écht voor gaat, kan play-off 2 ook plezant zijn.

Kortrijk beleefde een rustig jaar – op de trainerswissel na dan – en was zelfs nog even in de running voor deelname aan play-off 1. De manschappen van Karim Belhocine grepen naast een plekje in de top 6, maar verlegden de focus wel onmiddellijk naar play-off 2.

De Kerels zijn nog niet in vakantiestemming en willen vol voor groepswinst – en wie weet nog meer – gaan. Af en toe heeft dit Kortrijk veel weg van een play-off 1-ploeg die per ongeluk verdwaald is in play-off 2.

Outsider voor play-off 1

Als ze in het Guldensporenstadion de huidige groep kunnen samenhouden – en wie weet nog wat versterken – dan is Kortrijk volgend seizoen toch weer een outsider voor een play-off 1-ticket.

Waarom? Dit Kortrijk beschikt over verschillende kwaliteiten om het ver te schoppen. Er staat een hecht én stevig blok, er is ervaring aanwezig én dat koppelen ze bij de Kerels ook nog eens aan voldoende voetballend vermogen om een tegenstander pijn te doen.

Sterk middenveld, scorende spits

Belhocine maakte van Marusic een moderne rechtsback en toegegeven: dat bleek toch wel een schot in de roos. Op het middenveld staan er met Verstraete en Rolland twee jongens die er indien nodig hun hoofd voor leggen.

En hoewel niet iedereen laaiend enthousiast is over die lange spits uit Griekenland, heeft Thanasis Papazoglou toch maar mooi al negen doelpunten achter zijn naam staan. Hij deed gedurende zijn carrière nog nooit beter.

Kortom: met enkele gerichte versterkingen kan dit Kortrijk volgend seizoen opnieuw een gooi doen naar een plekje bij de eerste zes in de Jupiler Pro League. Want sinds vorig seizoen hebben de West-Vlamingen de smaak van play-off 1 toch wel te pakken. Wie weet…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties