Waasland-Beveren heeft nog tijd, maar moet wel een ernstig probleem oplossen

Redactie
| 0 reacties
Waasland-Beveren heeft nog tijd, maar moet wel een ernstig probleem oplossen
Foto: © photonews

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren speelt zijn twee laatste wedstrijden van het seizoen voor niets meer. Dat is zonde, maar langs de andere kant is dat misschien niet slecht voor de Waaslanders. Nu kan er immers rustig gewerkt worden aan transfers.

Want het is wel duidelijk: versterking is meer dan welkom op de Freethiel. Stijn Vreven gaf gedurende het seizoen – vooral na de jaarwisseling dan – meermaals aan dat zijn kern niet zo breed is als hij zelf zou willen.

Zo lang het goed gaat en de spelers boven zichzelf uitstijgen, is dat allemaal geen probleem. Maar… Kennen enkele van je basisspelers een dipje, dan wordt het natuurlijk wel lastig om nog een écht competitief elftal tussen de lijnen te brengen.

Cerigioni, maar nu het middenveld nog

Met Alessandro Cerigioni haalde Waasland-Beveren alvast een eerste versterking voor volgend seizoen binnen. Maar er is meer nodig, en dan vooral centraal op het middenveld. Afgelopen weekend beschikte Vreven bijvoorbeeld maar over één speler die daar echt uit de voeten kan.

En als die speler Thibault Moulin is, dan weet je dat er volgend seizoen mogelijk niets meer overblijft van die centrale as. De Fransman staat in de belangstelling van Club Brugge en RSC Anderlecht en een stap hogerop lijkt een logische beslissing.

Cissé weg, te weinig voor de rest

Maar waar zijn die andere centrale middenvelders dan? Wel, Gary Coulibaly kan op die positie uit de voeten, maar is momenteel out. Ousseynou Cissé was disciplinair geschorst en mag wellicht weg, Milos Maric is over zijn top en anderen schieten te kort op die positie.

De kern in de breedte versterken is een must, maar Waasland-Beveren heeft richting volgend seizoen ook nood aan enkele gerichte versterkingen. Te beginnen met een centrale middenvelder – en liefst meer dan één.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties