Tielemans speelt honderdste match: "Ik ben niet zo negatief over zijn progressie"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 4 reacties
Tielemans speelt honderdste match: "Ik ben niet zo negatief over zijn progressie"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Youri Tielemans speelt zondag zijn honderdste wedstrijd voor Anderlecht op het hoogste niveau. Daarmee wordt hij de jongste speler ooit die dat cijfer bereikt. Maar heeft hij voldoende progressie gemaakt de voorbije twee jaar?

Besnik Hasi vindt van wel. "Youri heeft stappen gezet. Kijk naar die eerste helft tegen Oostende vorige week. Hij was even slecht als al de rest, maar om dan die penalty kurkdroog binnen te schieten... Dan moet je toch iets speciaals hebben. Hij herpakte zich ook heel goed daarna."

Toch heeft Hasi ook een kanttekening. "Als hij dit begin dit seizoen had gedaan, dan had hij nu al verder gestaan. Er was enorm veel druk op hem, ook van zichzelf", vindt Hasi, die hem had gewaarschuwd. "Begin dit seizoen zei hij dat dit zijn seizoen ging worden in de kranten."

Ik raad hem aan nog een jaar te blijven

Besnik Hasi

"Ik heb hem gevraagd waarom hij dat gezegd heeft. Want zo steeg de druk op hem nog wat meer. Ik ben wel niet zo negatief over zijn progressie. Maar ik raad hem aan om toch nog een jaar te blijven. Je weet echter nooit in voetbal. Maar hij blijft één van de grootste talenten van Europa. Ik hoop dat hij alles bereikt wat hij wil."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties