Anderlecht-talent is ambitieus: "Ik wil de beste ter wereld worden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
Anderlecht-talent is ambitieus: "Ik wil de beste ter wereld worden"
Foto: © Photonews

Hij is nog maar zestien jaar oud, maar toch geldt hij als één van de grootste talenten in ons land. We hebben het over Mile Svilar, die niet alleen in de voetsporen van zijn vader wil treden, maar meer ambitie heeft. "Ik wil de beste doelman ter wereld worden", klinkt het.

"Ik heb heel veel geleerd van mijn vader, zo goed als alles eigenlijk", zegt het jonge talent op de webstek van de UEFA. "Ik heb dezelfde stijl als hem en nu moet ik gewoon blijven trainen om beter te worden." Vader Ratko Svilar speelde in het verleden zestien seizoenen voor Antwerp en maakte deel uit van de WK-selectie van Joegoslavië in 1982.

"Op een andere positie spelen was nooit een optie", zegt de jongste Svilar. "Mijn vader had daar een grote rol in, want ik kijk enorm op naar hem. Ik wilde zelf ook altijd doelman worden."

Grote voorbeelden

"Ik wil niemand kopiëren, maar gewoon mezelf zijn op het veld. En ook hard blijven trainen en verbeteren", zegt de 16-jarige Svilar. "Ik ben zo'n zes jaar een grote fan geweest van Casillas. Waarom weet ik niet, maar ik heb zijn handschoenen en een shirt van hem. Maar ik ben nu een grote fan van Manuel Neuer. Ik hou van zijn stijl. Hij speelt voetbal en komt van zijn lijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties