Brugse sterkhouder treedt nooit in de voetsporen van Staelens en Ilic: "Dat is verraad"

Redactie
| 18 reacties
Brugse sterkhouder treedt nooit in de voetsporen van Staelens en Ilic: "Dat is verraad"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge kan zondag tegen Anderlecht zich voor het eerst in elf jaar weer tot landskampioen kronen. Sterkhouder Bjorn Engels is de rots in de verdediging bij Blauw-zwart. Veel clubs liggen op de loer om het jonge talent weg te kapen. Maar een transfer naar een concurrent zit er niet in voor de uitblinker.

Een overstap maken naar een concurrent zoals Anderlecht is als Brugge-speler not done. Ronald Vargas, Aleksander Ilic en Lorenzo Staelens zijn voorbeelden die wel hun Brugse kleuren uitwisselden voor paars-wit. Bjorn Engels ziet zichzelf dat nooit doen. "Dat is verraad, dan ben je hier echt een judas."

Geen optie

"Je weet niet wat er allemaal gebeurt in een carrière, maar voor mij... gaat dat echt niet", zegt Bjorn Engels in een gesprek met Humo. De jonge verdediger is niet mild voor de spelers die wel zijn overgestapt naar een rivaal. "Ik heb het zelf als Club-supporter meegemaakt met Lorenzo Staelens en Ronald Vargas, toen zij voor Anderlecht kozen. Dat doe je niet."

Ik heb mijn droom al waargemaakt: ik speel bij Club Brugge

-Bjorn Engels

Kippenvel

"Ik zou het niet kunnen. Heel simpel: als Club scoort, merk ik hoezeer ik daar in opga, dat is echt iets speciaals voor mij" klinkt het trots bij de kersvers geselecteerde Rode Duivel. "Ik heb alle mooie momenten meebeleefd. Ik herinner me nog levendig de laatste titel of de goal van Ishiaku tijdens de bekerfinale tegen Standard in 2007. Kippenvel. Ik heb mijn droom al waargemaakt: ik speel bij Club Brugge. Alles wat er nog bijkomt, is extra."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties