Lombaerts was nog eens op dreef: "Zou het dan die bankzitter van Zenit of die bankzitter van Barça worden?"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Lausanne
| 4 reacties
Lombaerts was nog eens op dreef: "Zou het dan die bankzitter van Zenit of die bankzitter van Barça worden?"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Véél meer dan twee jaar geleden zou het EK in Frankrijk weleens het toernooi van Nicolas Lombaerts kunnen worden. De centrale verdediger is – als hij topfit is – een certitude in de ploeg van Marc Wilmots. Maar hoe denkt de nuchtere Bruggeling van 31 daar eigenlijk zelf over?

“Goh… Ben ik een titularis? Als jullie (staart de aanwezige pers met de glimlach aan, nvdr.) het zeggen, dan zal dat wel zo zijn zeker”, grapte Lombaerts aan het begin van de persconferentie in Lausanne.

Net nu hij zeker lijkt van een plek in het elftal bij de Rode Duivels, sukkelt Lombaerts wel met een blessure. “Een kwetsuur komt altijd ongelegen, ongeacht wanneer je die oploopt. Stel dat ik deze blessure twee maand geleden had opgelopen en daarna op de bank zou gezeten hebben bij Zenit, tja…”

"Ik heb het voordeel dat ik al 31 ben"

“Als de bondscoach dan zou moeten kiezen tussen die bankzitter van Zenit of die bankzitter van Barcelona, dan zou hij misschien voor die laatste kiezen, hé. Maar… Ik heb het voordeel dat ik al 31 ben en in principe minder tijd nodig heb om opnieuw in vorm te zijn”, stelde Lombaerts de bondscoach gerust.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties