De voetbalwereld neemt afscheid van een monument: Teletekst houdt er nu ook écht mee op

Timothy Collard
Timothy Collard
| 64 reacties
De voetbalwereld neemt afscheid van een monument: Teletekst houdt er nu ook écht mee op
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Haast u naar uw Smart-TV en raadpleeg vandaag (we schrijven dinsdag 31 mei 2016, nvdr.) de pagina's van Teletekst (mét vers nieuws) een allerlaatste keer voor het te laat is. Vanaf 1 juni houdt Teletekst namelijk op te bestaan.

Een doorn in het oog van heel wat voetbalfans, die jarenlang de pagina’s 500 tot 599 raadpleegden. Hangend in de sofa grasduinden heel wat mensen door de voetbalactualiteit van de dag.

Pagina 500, de thuis van heel wat voetbalfans

Je weet wel: pagina 500 voor het overzicht, 504 voor de resultaten, 505 voor het klassement, het topnieuws op 510 en buitenlands nieuws vanaf 560.

En niet te vergeten: pagina 599, waardoor je op zaterdag naar FC De Kampioenen kon kijken, vergezeld van een blokje met tussenstanden in de rechterbovenhoek. Héél handig! Maar vanaf 1 juni zullen de pagina’s op Teletekst niet meer aangevuld worden met nieuwtjes.

“Vanaf woensdag 1 juni zullen er geen nieuwe berichten meer gepubliceerd worden op Teletekst. Tot eind dit jaar zullen de pagina’s nog toegankelijk blijven en zullen de kijkers doorverwezen worden naar alternatieve kanalen”, klinkt op het Teletekst pagina 199.

"Rest in pixels, Teletekst"

Teletekst startte in 1980 als een vernieuwende informatiebron, maar is vandaag de dag ingehaald door andere nieuwskanalen zoals websites, bijvoorbeeld Voetbalkrant.com. De fans van Teletekst namen woensdag in stijl afscheid van Teletekst. Op Twitter verschenen heel wat afscheidsberichten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties