Leekens heeft duidelijk doel voor ogen: "Overmeire, De Bock en De Pauw, daar moeten we opnieuw naartoe"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Leekens heeft duidelijk doel voor ogen: "Overmeire, De Bock en De Pauw, daar moeten we opnieuw naartoe"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Georges Leekens mag tijdens de voorbereiding op volgend seizoen drie jeugdproducten in de A-kern verwelkomen: Robbie Ringoet, Bob Straetman en Joran Triest. Iets waar de coach van Sporting Lokeren helemaal achter staat.

“Tijdens mijn vorige periode bij Lokeren braken verschillende jongeren door in het eerste elftal. Ik denk dan aan Killian Overmeire, Derrick Tshimanga, Nill De Pauw en Laurens De Bock. Ik hoop dat we dat op termijn opnieuw kunnen realiseren”, aldus Leekens in een gesprek met Voetbalkrant.com.

De trainer van Lokeren wil dus steeds meer inzetten op de eigen jeugd. “Het moet voor jonge spelers ook weer duidelijk worden dat ze bij Lokeren kansen krijgen. Getalenteerde spelers opleiden en ervoor zorgen dat ze doorbreken, dat moeten de handelsmerken van deze club worden.”

"Die jongens (op termijn) aan een transfer helpen is toch mooi?"

“Dat we die spelers op termijn dan weer kwijtspelen? Als we die jongens aan een mooie transfer helpen, is dat ook mooi voor hen. Het is normaal dat, als het om goede spelers gaat, dat die dan uiteindelijk zullen vertrekken”, besluit Leekens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties