Reactie Conte kan iedereen lik op stuk geven: "Na het grote België, nu het grote Spanje"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Parijs
| 16 reacties
Conte kan iedereen lik op stuk geven: "Na het grote België, nu het grote Spanje"
Foto: © photonews

Italië dat in de kwartfinales staat na overwinningen tegen België en Spanje. De volgende die aan de beurt is, wordt Duitsland. En Joachim Löw en de zijnen zullen het zeker niet als een zondagstripje zien.

Antonio Conte doet met Italië wat niemand verwacht had: iedereen opzij zetten. "Ik heb van bij het begin van mijn trainerscarrière gezegd dat het mijn droom was om een team te bouwen dat voor een kampioenschap zou spelen", aldus Conte. "We moeten een team maken, geen selectie, dat hebben we laten zien."

"Ik ben blij, zeker omdat we al een maand keihard gewerkt hebben. We wilden de negatievelingen verrassen en dat lukt toch vrij aardig", voegde hij er met een knipoog aan toe. "Iedereen die in dit team zit, verdient het om voor Italië te spelen. Wij hebben het grote België ook verslagen, en nu het grote Spanje. Het is hun verdienste."

België en Spanje, beiden waren ze sterker dan ons

Antonio Conte

Conte zijn rol mag echter niet geminimaliseerd worden. "We verloren in maart nog met 4-1 van Duitsland, maar we zijn intussen wel sterker geworden. Maar we zagen vandaag ook dat alles kan. Vandaag moeten we nog genieten en morgen denken we al aan Duitsland."

Met het bescheiden talent in zijn groep haalt Conte maximaal rendement. "Eerst scoren en het in de slotfase afmaken, net als tegen België. Ze zijn allemaal sterker dan wij, maar onze fysiek is goed. We proberen onze spelers op hun best te brengen met de kwaliteiten die ze hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties