Nog geen zorgen om Anderlecht-jeugd die apart moeten trainen

Nog geen zorgen om Anderlecht-jeugd die apart moeten trainen
Foto: © photonews

Ontreddering bij vele Anderlecht-fans deze week toen bekend werd dat heel wat jonge spelers waar ze sterk in geloven apart moesten trainen. Maar die jongens werden absoluut niet afgeschreven.

Andy Kawaya, Aaron Leya Iseka en Samuel Bastien waren onder de acht die even buiten de A-kern gezet werden. Maar dat betekent niet dat Weiler hen aan de kant geschoven heeft. De Duitser heeft in zijn eerste weken duidelijk gemaakt wat hij wil: topfitte spelers die negentig minuten pressing kunnen zetten.

De acht moeten apart gaan trainen omdat ze nog niet volledig fit zijn. Kawaya en Bastien sukkelden met kleine blessures, Leya Iseka stond zes maanden aan de kant, Vico speelde amper de voorbije seizoenen, Galhardo hetzelfde verhaal. De Medina moest het vorig seizoen vooral doen met trainingen en Conté mag vertrekken.

Frutos, personal coach

Vanden Borre is dan weer een ander verhaal. Hij sukkelt ook met een fysieke achterstand, maar Weiler wil hem ook een duidelijk signaal geven dat hij niet boven de rest staat. Op de tweede dag kwam hij immers al te laat op training. Zijn T3, Nicolas Frutos, gelooft echter sterk in Vanden Borre. Hij zou zich persoonlijk willen bezig houden met de rechtsachter, maar dan moet hij hem ook wel leren op tijd komen. Frutos zal trouwens meerdere jongens aparte trainingen geven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties