Beerschot-Wilrijk wordt vervolgd en krijgt proces-verbaal van de stad Antwerpen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 73 reacties
Beerschot-Wilrijk wordt vervolgd en krijgt proces-verbaal van de stad Antwerpen
Foto: © Jan Mees

De match van zaterdag tussen Beerschot-Wilrijk en de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven krijgt wellicht nog een staartje. De club uit de Eerste Amateurliga weigerde namelijk het protocolakkoord te ondertekenen.

Beerschot-Wilrijk is verplicht om een protocolakkoord te ondertekenen als het een wedstrijd met een internationaal karakter speelt, zoals bijvoorbeeld tegen FC Eindhoven. Maar het akkoord - een samenwerking tussen de club zelf, de stad Antwerpen en alle hulpdiensten - werd niet ondertekend.

Antwerp op zelfde tijdstip

En dus heeft het Antwerpse stadsbestuur een proces-verbaal opgesteld tegen de fusieclub. De zaak zal nu door het ministerie van Binnenlandse Zaken worden opgevolgd. Dat heeft de regionale zender ATV gemeld. Beerschot-Wilrijk krijgt een maand de tijd om zich te verdedigen, zo niet volgt er een geldboete.

Het stoort de stad Antwerpen vooral dat tijdens de match van Beerschot-Wilrijk grote concurrent Antwerp het opnam tegen Dessel. Beide teams spelen zo goed als nooit op hetzelfde moment, omdat de ordediensten dan niet bij beide wedstrijden voltallig aanwezig kunnen zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties