Dit is ons Team van de Week!

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 17 reacties
Dit is ons Team van de Week!
Foto: © SDG

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De eerste speeldag van de Jupiler Pro League jaargang 2016/2017 zit er alweer op. Hoog tijd dus voor ons eerste Team van de Week van het seizoen!

Doel

Achterin werd het geen makkelijke keuze. Mandanda maakte aanspraak, maar die onbestrafte penaltyfase leek ons toch iets té klungelig. Dus kiezen we voor Marco Bizot. De Nederlander schudde heel wat goeie reddingen uit z'n handschoenen, maar moet wél werk maken van z'n uitvoetballen.

Verdediging

Achterin hebben we twee nieuwkomers. Pulido en Derijck maakten meteen een uitstekende indruk bij respectievelijk Sint-Truiden en Zulte Waregem. Dion Cools manifesteerde zich bij Club met een erg knappe goal als de vervanger van Meunier. Van Rhijn moet opletten.

Middenveld

Op het middenveld kiezen we voor vier verdedigende middenvelders, vier spelers die doorgaans in de schaduw hun werk uitvoeren. Dit weekend staken ze er bovenuit. Peeters toonde zich bij STVV als de opvolger van Rob Schoofs.

Seck kreeg bij Waasland-Beveren meteen de kapiteinsband en toonde zich een onverzettelijke leider op het veld. Dendoncker deed ons kirren van plezier bij Anderlecht en Ndidi toonde bij Genk nog eens waarom hij dé revelatie van vorig seizoen was.

Aanval

We gaan eens een gewaagde uitspraak doen. José Izquierdo zal dit seizoen in meer dan de helft van deze elftallen staan. De winger van Club trok zijn niveau van de play-offs gewoon door. Club is haast onstopbaar met hem in de aanval.

Nóg iemand om naar uit te kijken, Elton Acolatse. De ex-Ajacied deed het geweldig in zijn eerste wedstrijd bij Westerlo. Een parel in de Kempen, jawel. Verder toonde nieuwkomer Ouali zich bij KV Kortrijk met een erg knappe goal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties