Pakken de toplanden ons een Champions League-plaats af? Het kan zomaar

Redactie
| 5 reacties
Pakken de toplanden ons een Champions League-plaats af? Het kan zomaar
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als klein voetballandje is het voor België al een succes om één rechtstreekse deelnemer in de Champions League te hebben en één die aan de voorrondes mag meedoen. Maar hoe lang gaat dat nog duren.

De toplanden hebben immers het plan opgevat om de ploegen uit de kleinere competities te beperken in Europa's mooiste competitie. Volgens de Italiaanse en Spaanse pers zouden de grote competities van Engeland, Spanje, Duitsland en Italië dan elk vier plaatsjes krijgen. Drie daarvan zouden gaan naar de top drie van de lokale eerste klasse, een vierde ticket zou een 'wildcard' zijn op basis van historische prestaties of de Europese coëfficiënt.

We moeten niet panikeren, er is nog geen beslissing genomen

Michaël Verschueren

Op die manier willen ze meer sponsorinkomsten binnenkrijgen. In dat geval zou België maar één deelnemer meer mogen afvaardigen. Michaël Verschueren, die voor België zetelt in de Europese Club Associatie (ECA), reageert in HLN.

"Ik ben ook geschrokken, ja. Navraag leerde me dat het slechts om een denkpiste van de grote competities gaat, net zoals de middelgrote en kleine landen nadenken over de toekomst van de Champions League. We moeten niet panikeren, er is nog geen beslissing genomen. Voor september komt er geen duidelijkheid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties