Westerlo mentaal opgelapt voor de zware trip naar AA Gent: "De eerste twee dagen waren héél moeilijk"

Westerlo mentaal opgelapt voor de zware trip naar AA Gent: "De eerste twee dagen waren héél moeilijk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KVC Westerlo likte deze week zijn wonden na de 1 op 9 en de zeven tegengoals dat het tot dusver incasseerde. Na twee moeilijke dagen zijn de Kemphanen mentaal weer opgelapt. "We moeten als een hecht blok naar de Ghelamco Arena afzakken", beseft verdediger Hervé Matthys.

"De eerste twee dagen na de nederlaag tegen Eupen hadden we het héél moeilijk op training", geeft Matthys toe in gesprek met Voetbalkrant.com. "Dat is eigen aan een voetballer die verliest. Aan de match van zaterdag denken we nu niet meer. De spelers hebben zich aan elkaar opgetrokken."

Dat zal nodig zijn. Want zondag wacht een moeilijke verplaatsing naar de Arteveldestad. "AA Gent is een topploeg in België. Het wordt hoe dan ook moeilijk, dat beseffen we. Al zal de Europese match bij hen in de kleren kruipen. We moeten ervoor zorgen dat we er staan als ploeg."

Het was de jongste matchen een samenhang van fouten

Want na de zeven tegengoals uit drie matchen werd de Kempense verdediging geviseerd. "De vele tegendoelpunten waren het gevolg van manco's in het hele team", benadrukt de linksachter. "Het was de jongste matchen een samenhang van fouten. Tegen Gent moeten we ervoor zorgen dat we er weer staan."

De vinnige Oostkantonners maakten het Westerlo knap lastig
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties