Portret van brulboei Pereira: "Groot palmares, maar uitzonderlijke zaken moet je van hem niet verwachten"
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties

Mogelijke opvolger van Yannick Ferrera is zeker niet straffer dan de huidige coach van Standard

Portret van brulboei Pereira: "Groot palmares, maar uitzonderlijke zaken moet je van hem niet verwachten"
Foto: © photonews

In de Vurige Stede is de rust nog steeds niet weergekeerd. Meer zelfs: sinds afgelopen vrijdag Vitor Pereira werd gespot op Sclessin is het nu al duidelijk dat Yannick Ferrera de laan zal worden uitgestuurd ten gunste van de Portugees. Een keuze van de cijfers, eerder dan van de kwaliteiten?

Het palmares van de Portugese coach staat alvast erg mooi op 48-jarige leeftijd. Twee keer kampioen met Porto, twee keer de Supercup ook in Portugal en in 2015 nog de dubbel met Olympiakos in Griekenland.

Pereira werkt graag met de jeugd en heeft snel spelers waar hij helemaal gek van is. Zo wilde hij Atsu en Milivojevic naar Fenerbahçe halen toen hij daar vorig jaar coach was, van Atsu mogen we zeker dromen op Sclessin als Pereira komt.

Fenerbahçe was de vierde club in vijf jaar voor Pereira

Tot zover het goede nieuws: met Porto, Al-Ahli, Olympiakos en Fenerbahçe zit hij toch al aan vier clubs in vijf jaar. Bij de Turken werd hij onlangs aan de kant geschoven na tegenvallende resultaten, nu zoekt hij dus een nieuwe club en in die hoedanigheid kwam hij naar Sclessin.

Pereira mag als een brulboei worden omschreven, een type Luzon wordt hij door sommigen genoemd. Vurig, passioneel en vaak aantekeningen makend ook. Maar niet overal zijn ze dolenthousiast over het tactisch vernuft dat de coach aan de dag legt.

"Wonderbaarlijke dingen moet je van Pereira niet verwachten, ondanks zijn palmares"

"Een uitzonderlijke coach is hij niet echt. Titels winnen met Porto of Olympiakos is nu ook niet zo'n verdienste. In Griekenland is Olympiakos bijna altijd kampioen, gelijk wie er coach is. Dan was Marco Silva een veel betere coach. Toen speelden ze ook goed voetbal", klinkt het bij de Griekse watchers.

"Pereira? Neen, daar lopen we hier niet al te hoog mee op. Misschien dat de Belgische competitie beter bij zijn stijl zal liggen, ik hoop het voor hem. Het is zeker geen slechte coach, maar wonderbaarlijke dingen moet je van hem zeker niet verwachten." Slotsom: Standard kan misschien toch maar beter gewoon Ferrera aan boord houden?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties