Dury en Belhocine schatten het gevaar van elkaars team in voor de derby: scorende spits versus sterke organisatie

Sander De Graeve Aernout Van Lindt
Sander De Graeve en Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Dury en Belhocine schatten het gevaar van elkaars team in voor de derby: scorende spits versus sterke organisatie
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond staat in Waregem de streekderby tussen het Zulte Waregem van Francky Dury en het KV Kortrijk van Karim Belhocine op het programma. We voelden beide coaches vooraf aan de tand.

Er staat immers heel wat op het spel in deze derby. Door het gelijkspel tussen KV Mechelen en Charleroi staat de winnaar zaterdagavond sowieso aan de leiding van de Jupiler Pro League, een unicum voor de regio.

Maar waar ligt het grootste gevaar volgens beide coaches. Francky Dury ziet vooral een heel sterk KV Kortrijk. "Het is een compleet elftal met veel kwaliteiten", aldus de oefenmeester van Zulte Waregem vooraf.

Vooral Saadi maakt indruk. "Ze hebben een scorende spits én pakten negen op negen. Met Mercier en Kage hebben ze sterke creatieve pionnen op het middenveld." Francky Dury is dus vooral op zijn hoede voor het aanvallende compartiment.

Zulte Waregem staat niet voor niets aan de leiding

Ook Belhocine heeft ontzag voor de tegenstander. "Het is een team dat er organisatorisch staat en al goed gerodeerd is", uitte de coach van KV Kortrijk vooral bewondering voor de geoliede machine van Essevee.

"Die ploeg staat niet voor niets aan de leiding." Qua efficiëntie was Zulte Waregem alvast al indrukwekkend dit seizoen. "Offensief hebben ze zeker kwaliteiten én zijn ze erg secuur, ze scoorden al heel wat goals."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties