Gert Verheyen kan niet kiezen: "Maar met Sollied had ik niets, zelfs geen fatsoenlijk gesprek"

Gert Verheyen kan niet kiezen: "Maar met Sollied had ik niets, zelfs geen fatsoenlijk gesprek"

Gert Verheyen is één van de meest iconische spelers van Club Brugge ooit. De aanvaller sleet 14 jaar bij blauw-zwart en won er vijf titels en vijf bekers. Gevraagd naar wie de meest invloedrijke coach tijdens zijn carrière was, kan hij echter niet kiezen.

Trond Sollied of Hugo Broos, beiden hebben een speciale plek in zijn geheugen. "Zonder Hugo Broos was er nooit sprake geweest van Gert Verheyen bij Club Brugge", vertelt hij op de webstek van Club. "Hij heeft me naar Club gehaald en hij heeft me ook door dat eerste jaar gesleurd. Mijn eerste seizoen bij Club is immers moeilijk geweest. Ik moest me bovendien extra bewijzen omdat ik van de aartsvijand kwam. Ik heb toen heel veel steun gehad aan Hugo Broos."

Met Sollied daarentegen sprak hij amper, maar toch was hij belangrijk. "De relatie met Trond Sollied daarentegen was niet echt geweldig. Het is trouwens moeilijk om überhaupt van een relatie te spreken, want ik ‘had’ niets met hem. Maar op één of andere manier wist hij me als voetballer toch te raken, want ik kende mijn beste jaren onder hem."

Van Sollied heb ik nooit geweten hoe hij over me dacht, ik heb nooit een ietwat fatsoenlijk gesprek met hem gehad

"Broos en Sollied hebben allebei een grote invloed gehad op de speler die ik was en op de trainer die ik ben. Ik heb van hen veel geleerd. Niet zozeer op vlak van tactiek of trainingsmethodes, maar wel over de manier van omgaan met mensen. Van Sollied heb ik nooit geweten hoe hij over me dacht, ik heb nooit een ietwat fatsoenlijk gesprek met hem gehad.

"Ik ben als trainer net het tegenovergestelde. Als het niet goed is, zeg ik het. Maar als ik tevreden ben, dan laat ik dat blijken, dan geef ik de spelers complimenten. Ik ben ervan overtuigd dat positieve coaching beter werkt dat iemand in het ongewisse te laten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties