Een onwaarschijnlijke statistiek: met Bram Nuytinck speelde Olivier Deschacht zijn 14e (!) concurrent uit de ploeg bij Anderlecht

Redactie
| 22 reacties
Een onwaarschijnlijke statistiek: met Bram Nuytinck speelde Olivier Deschacht zijn 14e (!) concurrent uit de ploeg bij Anderlecht

Olivier Deschacht is onverslijtbaar. Dat werd dit weekend nog maar eens duidelijk toen de 35-jarige verdediger terugkeerde in de basiself van Anderlecht ten koste van Bram Nuytnick.

Om de zoveel tijd haalde paars-wit de jongste jaren een concurrent voor Deschacht in huis. Die dan telkens even in de weegschaal kwam te liggen met de Oost-Vlaming, en vervolgens te licht werd bevonden.

Een mythe die kort na de eeuwwisseling in het Astridpark ontstond en nog steeds voortleeft. Want wie het lijstje bekijkt van jongens die hun plek moesten afstaan aan Deschacht, kan alleen maar respect opbrengen voor Olli.

Maar liefst veertien verdedigers werden slachtoffer, becijferde Het Laatste Nieuws. Aanvankelijk linksbacks, maar ook in het centrum is de ancien heer en meester op zijn positie.

De 14 slachtoffers van Deschacht

Davy Oyen
Aleksandar Ilic
Mark Hendrikx
Michal Zewlakow
Fabrice Ehret
Jelle Van Damme
Triguinho
Jan Lekjaks
Diogo
Behrang Safari
Jordan Lukaku
Fabrice N'Sakala
Frank Acheampong
Bram Nuytinck

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties