Kara weerlegt kritiek (bis): "Sinds mijn aankomst word ik geviseerd"

Kara weerlegt kritiek (bis): "Sinds mijn aankomst word ik geviseerd"
Foto: © photonews

Kara Mbodji beschouwt zichzelf als onaantastbaar. De Senegalese verdediger heeft een enorm zelfvertrouwen, maar toch glijdt de kritiek niet zomaar van hem af. Maar hij reageert er anders op dan de meeste voetballers.

Kara beschouwt kritiek als iets dat er bij hoort, maar meestal niet gegrond is. "Ik word geviseerd sinds ik bij Anderlecht aankwam", zei 'de King' gisteren. "Het hoort bij het 'voetballer-zijn', maar het is niet leuk. Als ik eens een slechte pass geef, word ik uitgefloten, als anderen dat doen, worden ze niet aangevallen. Maar ik leerde daarmee leven. In Senegal is de druk nog 1.000 keer erger."

Maar ook hij is niet blind voor de verdedigende tekortkomingen. Anderlecht slikt gemiddeld immers meer dan één goal per wedstrijd. "Daar zijn geen excuses voor", vindt hij zelf. Nuytinck en ik moeten meer automatismen kweken", alds de man die beter lijkt te voetballen met Deschacht naast zich. Maar dat weerlegt hij...

Verdedigen doe je met het hele team, is de leuze van Kara.

"Het maakt me niet uit wie er naast me staat. Nuytinck, Deschacht, Spajic... Dat blijft hetzelfde. Trouwens, je moet niet enkel de defensie onder het vergrootglas leggen. Verdedigen is iets wat je met het hele team doet", verdedigt hij zijn maats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties