Verkeerde speler rood geven? Paulussen is niet het eerste slachtoffer

Maxim Cleemput
| 0 reacties
Verkeerde speler rood geven? Paulussen is niet het eerste slachtoffer
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een scheidsrechter die de foute speler een rode kaart geeft, het lijkt uniek. Toch gebeurde het in het verleden nog al. Wij grasduinden in het archief en vonden enkele opmerkelijke voorbeelden.

Kristof Van Hout – Alessane També

Het seizoen begon al meteen met commotie in 2012. Anderlecht trok op de eerste speeldag naar KV Kortrijk en kreeg op het uur een penalty na een overtreding van Alassane També. Vreemd genoeg kreeg keeper Kristof Van Hout de rode kaart van Christophe Dierick. Darren Keet viel in en stopte de elfmeter.

Jimmy De Wulf – Tom Van Mol

Tijdens een wedstrijd tussen Lierse en Cercle Brugge kreeg De Wulf verkeerdelijk een rode kaart van scheidsrechter Geert Meeschaert. “Je ziet hoe De wulf en Van Mol bij die spelfase van plaats wisselen. De een droeg nummer zestien, de andere het rugnummer zes. En het zijn allebei blonde koppen. Vandaar mijn vergissing”, is de wat makkelijke uitleg van de man met de fluit.

Wes Brown - John O’Shea

Het gebeurt trouwens niet enkel in België, ook in de Premier League gaat het soms gruwelijk mis. In het seizoen 2014/2015 ging Sunderland op bezoek bij Manchester United en ging het na een dik uur voetballen fout. Radamel Falcao werd neergehaald in het zestienmetergebied door John O’Shea. Toch was het medespeler Wes Brown die moest boeten en de rode kaart kreeg. Scheidsrechter Roger East verklaarde achteraf dat volgens hem Brown voor het eerste contact zorgde. Raar aangezien verschillende spelers, waaronder tegenstander Wayne Rooney, het eens waren dat het wel degelijk O’Shea was.

Kieran Gibbs – Alex Oxlade-Chamberlain

22 maart 2014 is een pijnlijke dag voor iedere Arsenal-fan. The Gunners verloren die middag met 6-0 op Chelsea, nota bene tijdens Arsène Wengers duizendste wedstrijd voor de club. Maar ook referee Andre Marriner zal niet goed geslapen hebben. Hij stuurde na een handsbal op de lijn Kieran Gibbs van het veld in plaats van Alex Oxlade-Chamberlain. Geen van beiden kreeg achteraf een schorsing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties