De Bock én Izquierdo tijdje out, deze oplossingen heeft Preud'homme achter de hand

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
De Bock én Izquierdo tijdje out, deze oplossingen heeft Preud'homme achter de hand
Foto: © Photonews

Club Brugge moet het de komende weken zonder twee van zijn vaste waarden stellen. Zowel Laurens De Bock als José Izquierdo viel geblesseerd uit. Alweer puzzeltijd voor coach Michel Preud'homme.

Tijdens de topper tegen AA Gent kon Preud’homme het plotse uitvallen van De Bock en Izquierdo nog vrij goed opvangen. Dion Cools speelde in eerste instantie als linksachter, alvorens Boli Bolingoli hem kwam aflossen, terwijl Anthony Limbombe als vervanger van Izquierdo fungeerde.

Maar met het drukke programma dat Club na de interlandbreak voor de boeg heeft, zal Preud’homme ongetwijfeld willen roteren. En dat moet met zijn kern – die ruim genoeg is – ook mogelijk zijn.

Wie vervangt De Bock?

  • Rechtsback Dion Cools lijkt streepje voor te hebben
  • Boli Bolingoli is de meest aanvallende
  • ​Ahmed Touba is de jonge snaak

Op de linksachter heeft Preud’homme alvast enkele opties. Eerste in rang om De Bock te vervangen, lijkt Cools. De man die van nature rechtsachter is, werd door Preud’homme tijdens de oefenmatch tegen Willem II een eerste keer op links uitgeprobeerd. Tegen Gent volgde zijn échte vuurdoop op links. Tot twee keer toe trok Cools goed zijn streng.

Boli Bolingoli is de tweede mogelijkheid die Preud’homme achter de hand heeft. De neef van Romelu en Jordan Lukaku is aanvallender ingesteld, maar bewees in het verleden al meermaals dat hij goed uit de voeten kan op de linksachter.

Nog te vroeg voor Touba

Optie nummer drie is Ahmed Touba. De amper 18-jarige jongeling maakte dit seizoen al indruk bij de beloften en de nationale jeugd. Tegen AA Gent zat Touba zelfs al op de bank. Toch is het weinig waarschijnlijk dat hij snel in de basis zal staan, aangezien Cools en Bolingoli verder staan in hun ontwikkeling.

Talent Ahmed Touba (uiterst rechts op, nvdr.) bevindt zich net als op deze foto nog op het achterplan bij Club Brugge.

Wie vervangt Izquierdo?

  • Anthony Limbombe boekt snel vooruitgang
  • Felipe Gedoz en Nikola Storm moeten zich nu tonen
  • Abdoulay Diaby en Hans Vanaken kunnen ook op de flank spelen

Voorin zal er vooral naar de vorm gekeken worden. Limbombe laat al weken aan een stuk zien dat hij op termijn dé vervanger van Izquierdo kan worden. Of hij de opeenstapeling van wedstrijden nu al aankan, is niet duidelijk.

 

Gelukkig heeft Preud’homme met Gedoz, Storm, Diaby en zelfs Vanaken nog enkele andere spelers die op de flank uit de voeten kunnen. Omdat ook Lior Refaelov nog een tijdje in de lappenmand ligt, zal Preud’homme zijn flankspelers nu meer dan ooit hard nodig hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties