Konden onze tien aanwinsten al indruk maken in de Jupiler Pro League?
Redactie
| 3 reacties
Konden onze tien aanwinsten al indruk maken in de Jupiler Pro League?
Foto: © photonews

Bij het begin van het seizoen blikten we in vijf edities van 'Tien om te zien' vooruit naar de competitiestart in de Jupiler Pro League. Drie maanden later willen we graag al eens kijken hoe de tien het ondertussen stellen.

Goed

Alexandru Chipciu
Jacob Rinne
Joaozinho
Ari Freyr Skulason
Mathias Bossaerts

Alexandru Chipciu is al niet meer de bekendste Roemeen bij Anderlecht, maar in tegenstelling tot Stanciu is hij wél al helemaal ingepast in het systeem. Hij speelde al 9 van de 10 wedstrijden, scoorde al eens en voelt zich ogenschijnlijk goed.

Bij Kortrijk is Joaozinho een vaste waarde achterin, terwijl Rinne na enkele kleine probleempjes in het begin van het seizoen steeds meer zijn stempel aan het drukken is bij de Buffalo's. En dan is er nog Skulason, die bij Lokeren ook steeds meer de lijnen uitzet in de verdediging. En dat kan ook gezegd worden van Mathias Bossaerts, die er bij Oostende echt aan het doorkomen is.

Voldoende

Thomas Pina
Ricardo Van Rhijn

Wat te zeggen van Thomas Pina? Door het rotatiesysteem van Michel Preud'homme speelde hij bijvoorbeeld in de Champions League tegen Porto en ook al enkele keren in de Jupiler Pro League, maar hij is echt wisselvallig in zijn prestaties. Er zit zeker meer in, komt het er ook uit?

Dan doet Van Rhijn het beter bij blauw-zwart, al overtuigde hij de kritische blauw-zwarte fan ook nog niet elke week. Scoorde tegen Gent, maar liet zich ook al in een paar wedstrijden ringeloren. Is - net als Meunier - sterker als hij iets aanvallender kan spelen.

Onvoldoende

Emir Kujovic
Birama Touré
Sébastien De Maio

Emir Kujovic werd binnengehaald als dé man om Laurent Depoitre te vervangen, maar zit ondertussen aan 4 speelminuten. En in Zweden was hij nog goed voor 43 goals in 71 wedstrijden, het kan verkeren. Hetzelfde geldt overigens voor Birama Touré, een topper van Nantes. Een doelpunt tegen Club Brugge in zijn enige basisplaats.

En dan is er nog Sébastien De Maio, de man die van Genoa naar Anderlecht kwam en een maandje later alweer vertrok met heimwee naar Italië. Hij toonde veel leiderschap, was zelfs eventjes de aanvoerder van paars-wit, maar was ook wel erg traag in zijn bewegingen.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties