Profiel van de 'Vanhaezebrouckspits': Groot, sterk & veel werk aan

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Profiel van de 'Vanhaezebrouckspits': Groot, sterk & veel werk aan
Foto: © photonews

Spits zijn onder Hein Vanhaezebrouck, het is een hele klus. Je moet een enorm loopvermogen hebben om constant druk te zetten en best nog wat kracht ook. Bij haast al zijn succesvolle spitsen keert hetzelfde profiel terug.

Ivan Santini, Elimane Coulibaly, Kalifa Coulibaly, Laurent Depoitre en Dalibor Veselinovic. Allemaal zien ze er op het eerste zicht nogal slungelachtig uit, maar Vanhaezebrouck zette ze in een systeem dat op hun sterkste kwaliteiten inspeelt.

Neem nu Veselinovic, de bonkige Serviër scoorde bij Anderlecht op een half seizoen in veertien wedstrijden amper één keer. Het jaar dat hij bij Kortrijk onder Vanhaezebrouck doorbracht, legde hij er in de competitie elf in het mandje.

Depoitre maakte ook zo'n transformatie door. Met dertien goals bij AA Gent verdubbelde hij bijna zijn aantal van bij KV Oostende van het jaar ervoor. Als je de Depoitre ziet die in Gent toekwam en vergelijkt me de spits die vertrok, is het een wereld van verschil.

Dé grootste uitdaging was misschien wel Kalifa Coulibaly. De spits kende vorig jaar een heldenstatus door zijn goals in de Champions League, maar botste in de competitie nog te vaak op zijn limieten. Een seizoen later komt hij af en toe nog onbeholpen over, maar het verschil is énorm. Allemaal het boetseerwerk van Vanhaezebrouck. Lukt het hem met Kujovic ook?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties