Volgens Enoh was het wél doelpunt in de Ghelamco Arena: "Denk aan Brugge"

Sander De Graeve
Sander De Graeve en Julien Denoël vanuit Gent
| 5 reacties
Volgens Enoh was het wél doelpunt in de Ghelamco Arena: "Denk aan Brugge"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na amper drie minuten in de kraker tussen AA Gent en Standard, mocht Thoelen de bal uit zijn netten vissen. Trebel trapte het leer van onder de hand van de doelman tegen de touwen en de ref keurde de goal af. Onterecht, volgens Enoh.

Volgens het reglement is één hand op de bal immers voldoende om te oordelen dat de doelman het leer onder controle had. Dan mag er niet meer aan geraakt worden tot de keeper de bal opnieuw in het spel gooit of trapt.

Toch zag Enoh dat donderdagavond op een andere manier. "Ik volgde van ver, maar volgens mij was het zeker een doelpunt", aldus de verdedigende middenvelder van Standard na de 1-0 nederlaag in Gent.

Op Brugge toch niet helemaal hetzelfde

Hij verwijst naar een voorbeeld uit het verleden. "Denk maar aan die goal op Brugge vorig jaar. Die kwam er in vergelijkbare omstandigheden, maar daar telde het wel." Wat opzoekwerk leert ons dat het om deze fase gaat, opnieuw met Trebel in de hoofdrol. Toch is er het belangrijke verschil dat de bal niet geklemd wordt tussen de hand en de grond, maar de doelman de bal niet onder controle heeft.

Opgelet, het laden van de beelden kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties