Reactie Weiler bijzonder streng: "Wij een grote ploeg? Traditie en geschiedenis scoren niet en winnen geen matchen"

Weiler bijzonder streng: "Wij een grote ploeg? Traditie en geschiedenis scoren niet en winnen geen matchen"

Anderlecht dat verliest op de Freethiel. In vergane tijden zou het zelfs genoeg geweest zijn om de stoel van de trainer te doen wankelen. Nu niet, want René Weiler krijgt de tijd om te bouwen. En volgens hem is er nog een hele kathedraal te bouwen.

Weiler herhaalt het bijna elke week en na de dramatische prestatie op de Freethiel was dat niet anders. "We speelden een slechte match, een heel slechte match misschien. We hadden vooraan geen ideeën, wonnen geen duels en kregen veel te makkelijke goals tegen. Ik herhaal: we hebben nu nog geen grote ploeg, zoals iedereen altijd zegt."

Weiler is het immers al lang beu dat zijn ploeg complimenten krijgt voor al het individuele talent dat erin zit. "Ik haat het hoe ze over Anderlecht praten. Ja, de club heeft veel traditie en geschiedenis, maar die scoren geen doelpunten of winnen geen wedstrijden. Er moet veel veranderen in de ploeg en in de club..."

Men denkt dat we, omdat we Anderlecht zijn, wedstrijden moeten domineren

En daarmee bedoelt hij dus de manier waarop men naar Anderlecht kijkt. Een regelrechte stijlbreuk! "Men denkt dat we, omdat we Anderlecht zijn, wedstrijden moeten domineren. Maar wij zijn nog volop aan het heropbouwen. De titel met deze spelers? Soms speel je goed, soms speel je slecht. Ik wist hoeveel werk ik ging hebben."

"Maar de druk is te hoog en dat stoort me. De ploeg is niet klaar om wedstrijden te domineren. En als je dat niet kan accepteren - wat jullie (de pers) hun werk is - ga je nog veel kritiek moeten geven. Maar als iedereen er is, hebben we een goeie ploeg. Voor de titel? Dat zullen we zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties