Björn Vleminckx legt uit hoe hij als topschutter naar Club Brugge trok, maar er niet doorbrak: "Daar kunnen we nog jaren over praten"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
Björn Vleminckx legt uit hoe hij als topschutter naar Club Brugge trok, maar er niet doorbrak: "Daar kunnen we nog jaren over praten"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Björn Vleminckx keerde deze zomer na 3,5 jaar in Turkije te hebben gevoetbald terug naar België. Voordien verdedigde de aanvaller de kleuren van Club Brugge, al werd het verhaal op Jan Breydel nooit succesvol.

De overstap naar Club zag er in de zomer van 2011 nochtans veelbelovend uit. Blauw-zwart wist de topschutter uit de Eredivisie voor 3,5 miljoen euro weer naar de Belgische hoogste klasse te halen.

"Club Brugge was niet de enige ploeg die toen interesse toonde", blikt Vleminckx in gesprek met Voetbalkrant.com terug op die periode. "Verschillende ploegen - voornamelijk buitenlandse - informeerden, maar Club was meteen concreet. Ik wilde graag eens voor de titel meedoen, dat is jammer genoeg nooit gelukt."

Ook na mijn 9 goals in 16 duels bij Gençlerbirligi kon ik niet in Brugge blijven

Björn Vleminckx

De West-Vlamingen kroonden zich immers vorig seizoen pas voor het eerst in elf jaar tot kampioen. Ook voor Vleminckx persoonlijk wilde het er niet vlotten. "Over wat er bij Club is misgelopen kunnen we nog jaren praten", gaat de centrumspits verder. "Maar het heeft geen zin om daar nu over uit te weiden. Het is nu zo we kunnen de klok niet terugdraaien."

Na anderhalf seizoen op Jan Breydel trok Vleminckx voor een half jaartje naar Gençlerbirligi. Daar scoorde hij negen keer in zestien duels. "Je zou een naïeve speler zijn als je de schuld nooit bij jezelf legt. Maar ook nadien (onder Carlos Garrido, red.) kon ik niet in Brugge blijven. Dan ga toch nadenken. Uiteindelijk trok ik met Fuat Capa naar Kayseri Erciyesspor waar ik voor drie jaar tekende."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties