De Coninck zag Rinne opnieuw de mist ingaan: "AA Gent is zijn keeper voor langere tijd kwijt"

Redactie
| 7 reacties
De Coninck zag Rinne opnieuw de mist ingaan: "AA Gent is zijn keeper voor langere tijd kwijt"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAA Gent moest donderdagavond het onderspit delven in de Europa Leaguewedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. Jacob Rinne kreeg een nieuwe kans van Hein Vanhaezebrouck, maar de doelman maakte opnieuw geen al te beste beurt.

Gewezen doelman Wim De Coninck was verrast dat Rinne opnieuw onder de lat stond. “Ik had eerlijk gezegd gedacht dat Hein Vanhaezebrouck opnieuw voor Yannick Thoelen zou kiezen en Rinne wat meer tijd zou gunnen om vanuit de schaduw over zijn gebrek aan zelfvertrouwen te komen”, klinkt het bij Sporza.

"Het was een risico om Rinne in te zetten. Een alles-of-niets-poging om hem zijn revanche te gunnen. Maar door zijn fout bij het eerste doelpunt gaat hij verder achteruit. Achteraf is het gemakkelijk praten, maar waarschijnlijk was het beter geweest met Thoelen. Nu is Gent zijn keeper voor langere tijd kwijt."

"Rinne zal rust nodig hebben"

Wim De Coninck

Volgens De Coninck zal Rinne tijd nodig hebben om te herstellen van deze nieuwe mokerslag. "Rinne zal rust nodig hebben. Je zag gisteren veel vragen in zijn blik na de gelijkmaker. Hij voelde opnieuw dat het niet goed liep en zal tijd nodig hebben om daarvan te herstellen. Zeker omdat een deel van het publiek zich tegen hem keerde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties