De vorige ontmoetingen met Estland: drie (kleine) overwinningen en één verrassende nederlaag

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
De vorige ontmoetingen met Estland: drie (kleine) overwinningen en één verrassende nederlaag
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels spelen zondag voor de vijfde keer in de geschiedenis tegen Estland. In de laatste ontmoeting met de Esten gingen de Belgen verrassend onderuit. De overige drie duels werden moeizaam gewonnen. Een overzicht.

Estland - België 0-1 (16/10/2002)

Het allereerste duel ooit tussen België en Estland werd door de Rode Duivels winnend afgesloten. In de kwalificatiecampagne voor het EK 2004 begonnen de Duivels met een nederlaag tegen Bulgarije (0-2) en een nipte zege in Andorra (0-1).

De kleine overwinning in Tallinn kwam dus niet ongelegen. Wesley Sonck maakte al na twee minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Joris Van Hout debuteerde (als invaller) in de nationale elf, Peter Van Houdt stond aan de aftrap.

België - Estland 2-0 (11/10/2003)

De Rode Duivels hadden in aanloop naar de laatste kwalificatiewedstrijd voor het EK in Portugal nog een waterkansje op kwalificatie. De Belgen deden wat ze moesten doen tegen Estland, maar grepen uiteindelijk net naast een ticket voor de barrages. Kroatië eindigde tweede met evenveel punten als de Duivels, Bulgarije veroverde één puntje meer en werd verrassend groepswinnaar.

De troepen van Aimé Anthuenis kwamen in de eerste helft op voorsprong na een own-goal van een Estse verdediger, Thomas Buffel verdubbelde iets na het uur de score.

België - Estland 3-2 (06/09/2008)

België nam in de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK 2010 in Zuid-Afrika nipt de maat van Estland. De Duivels wonnen op Sclessin met het kleinste verschil na doelpunten van Wesley Sonck (2x) en Steven Defour. Voor Estland scoorden Sergej Zenjov en Andres Oper.

Het was de eerste zege in bijna tien maanden voor de troepen van René Vandereycken.

Estland - België 2-0 (14/10/2009)

Na een dubbele nederlaag tegen Bosnië-Herzegovina lag de WK-droom van de Rode Duivels al aan diggelen. René Vandereycken werd tijdens de campagne bedankt voor bewezen diensten en met nieuwe bondscoach Dick Advocaat pakten de Belgen een hoopvolle thuiszege tegen Turkije.

Maar in de tweede interland van de Nederlander liep het alweer mis. Met Logan Bailly onder de lat en de heropgeviste Emile Mpenza in de spits gingen de Duivels met 2-0 onderuit bij het kleine Estland. De Rode Duivels eindigden hun WK-kwalificatiegroep met een schamele 10 op 30.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties