Vijf jaar later: de grootste exodus van talent uit België ooit in een echt sterrenteam

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 12 reacties
Vijf jaar later: de grootste exodus van talent uit België ooit in een echt sterrenteam

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België blijft een opleidingscompetitie. Elke transferperiode vertrekken doorgaans de grootste sterren uit de Jupiler Pro League. Nooit was dat zo overduidelijk als vijf jaar geleden.

Dit seizoen vertrokken de sterkhouders bij Gent en ging ook Praet op zoek naar voetbalgeluk in het buitenland. Wanneer we dat echter naast alle vertrekkers van vijf jaar geleden leggen, is het klein bier. Een overzicht.

Vooral Racing Genk en Standard zagen heel wat talent de deur achter zich dichttrekken. De Bruyne en Courtois trokken via omzwervingen, in het geval van De Bruyne nog via Genk, weg uit de Ghelamco Arena en ook Pudil zocht andere oorden op.

Bij de Rouches gingen Witsel, Defour, Mangala en Carcela richting buitenland met wisselend succes. Club Brugge zag twee invloedrijke flankspelers met een handleiding de competitie verlaten voor andere competities. Perisic en Dirar vertrokken bij blauwzwart.

Bij Beerschot liep destijds met Gary Kagelmacher één van de beste verdedigers uit de competitie rond, maar ook hij trok weg uit België vijf jaar terug. En Anderlecht, Dat zag ene Romelu Lukaku naar Chelsea trekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties