Haar in de boter tussen De Condé en Maes? Sportief directeur van Genk reageert

Redactie
| 2 reacties
Haar in de boter tussen De Condé en Maes? Sportief directeur van Genk reageert
Foto: © photonews

KRC Genk is dit seizoen een wisselvallige ploeg. De Limburgers speelden al hele goeie wedstrijden, maar lieten het ook al meermaals afweten. Volgens kwatongen zou het overigens niet zo goed boteren tussen sportief directeur Dimitri De Condé en trainer Peter Maes.

De Condé reageerde in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine op die geruchten. “In dat verband zijn we al negatief in het daglicht gekomen. Dat vind ik heel spijtig, want in de voetbalwereld draait alles om perceptie en iets wat in de media komt, is moeilijk te herstellen”, klinkt het.

“Peter belandde in een club met een vzw-structuur die van hem een andere manier van werken vraagt. Ik ben ook nieuw in mijn functie. Alle karakters samen zorgen ervoor dat we weleens botsen. Maar ik denk dat de trainer al stappen zette, en ik ook. Zo groei je naar elkaar toe en ga je vooruit”, sust De Condé.

"We zijn hier allemaal voor hetzelfde. Het is de club die telt"

Dimitri De Condé

De sportief directeur hoopt dan ook dat hij in samenwerking met Peter Maes prijzen kan pakken met Genk. “We zijn hier allemaal voor hetzelfde. Het is de club die telt. Maar natuurlijk geld voor elke trainer dat de sportieve resultaten uiteindelijk bepalen hoe je aan het werken bent.”

Volgens De Condé wordt de trainer dan ook niet voortdurend in vraag gesteld. “Op een bepaald moment leeft zoiets en wordt dat graag altijd weer opgerakeld. Ik focus mij op waar ik mij op moet focussen. We moeten maar zien dat we die perceptie uit de wereld krijgen. Als we dit seizoen al een prijs pakken, zou dat vlug gebeurd zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties