Genk lijdt onder drukke programma: "In Brugge zag je dat de belasting groot is"

Redactie
| 19 reacties
Genk lijdt onder drukke programma: "In Brugge zag je dat de belasting groot is"
Foto: © photonews

Racing Genk speelt zondag tegen Eupen al de 26ste officiële wedstrijd van het seizoen. Tegen de winterstop zullen de Limburgers afklokken op 35 of 36 duels met inzet. Te veel van het goede voor de relatief jonge ploeg van Peter Maes?

"Puur wetenschappelijk gezien, is 36 matchen bij de winterstop veel. Zeker als je kern niet erg breed is en je zit met jongeren waarvan het lichaam nog niet ontwikkeld is", zegt inspanningsfysioloog Bert Op 't Eijnde in HBvL. "Dat de belasting groot is, zag je onlangs in Brugge. Die wedstrijd viel minder dan drie dagen na Bilbao. Het resultaat was dat Genk het in de tweede helft moeilijk kreeg."

Maar Op 't Eijnde vindt dat Racing Genk er nog goed mee omgaat. "Door de kwalificatie voor de Europa League moet de club jongeren versneld laten doorgroeien. Ik denk aan Bryan Heynen en Dries Wouters. Je merkt dat die jongens op fysiek vlak nog problemen hebben met het hoge ritme. Maar door de individuele begeleiding zie je dat ze progressie maken", besluit de inspanningsfysioloog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties