Twee Rode Duivels genomineerd voor het FIFA Elftal van het jaar

Koen Frans
Koen Frans
| 5 reacties
Twee Rode Duivels genomineerd voor het FIFA Elftal van het jaar
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De FIFA heeft met Eden Hazard en Kevin De Bruyne twee Rode Duivels genomineerd voor het elftal van het jaar. De internationale spelersvakbond FIFPro en wereldvoetbalbond FIFA presenteerden vandaag de lijst met 55 kandidaten.

De Bruyne is voor het eerst genomineerd voor het FIFA elftal van het jaar, Eden Hazard is niet aan zijn proefstuk toe. De twee Rode Duivels krijgen bij de middenvelders wel stevige concurrentie. Ze moeten afrekenen met Sergio Busquets, David Silva, N'Golo Kante, Andres Iniesta, Toni Kroos, Luka Modric, Mesut Özil, Dimitri Payet, Paul Pogba, Ivan Rakitic, Marco Verratti, Arturo Vidal en Xabi Alonso.

Naast De Bruyne zijn ook Serge Aurier, Héctor Bellerin, Leonardo Bonucci, Paulo Dybala, Antoine Griezmann, N'Golo Kanté, Dimitri Payet en Jamie Vardy er voor het eerst bij. Opvallend: sinds het Wereldelftal wordt samengesteld in 2005 behoorden Andrea Pirlo en Wayne Rooney altijd bij de genomineerden. Dit jaar zijn ze er niet bij. Het winnende elftal wordt op 9 januari bekendgemaakt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties