Reactie Vanderhaeghe had al vijf namen opgeschreven: "Maar uiteindelijk had ik er maar eentje nodig"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Tubeke
| 0 reacties
Vanderhaeghe had al vijf namen opgeschreven: "Maar uiteindelijk had ik er maar eentje nodig"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was gisteren nagelbijten voor Yves Vanderhaeghe. De coach van KV Oostende zag zijn ploeg een 0-2-voorsprong uit handen geven. "Maar uiteindelijk ben ik een tevreden coach."

"De Beker van België is toch iets speciaal", slaat Yves Vanderhaeghe nagels met koppen. "De wedstrijd leek gespeeld, maar plots kwam die handsbal en stonden we 3-2 achter. En dan nog was het niet voorbij, hé." (lacht)

Het duurde tot héél diep in de verlengingen vooraleer Sébastien Siani voor de ontlading kon zorgen. Van op de stip dan nog. "We hebben met z'n tienen gewonnen op mentaliteit en fysiek."

We wonnen op mentaliteit én fysiek

Yves Vanderhaeghe

"Ik had al vijf namen opgeschreven", doelt de coach van de Kustboys op de strafschoppenserie die er zat aan te komen. "Gelukkig hebben we er maar eentje nodig gehad, hé."

Vandehaeghe voerde maar liefst acht wissels door met de ploeg die enkele dagen geleden KRC Genk van de mat voetbalde. "Achteraf kan je zeggen dat ik hoog spel heb gespeeld."

Achteraf kan je zeggen dat ik hoog spel heb gespeeld

Yves Vanderhaeghe

"Maar uiteindelijk was het een goede zaak", besluit Vanderhaeghe. "Een pak jongens hebben extra rust genoten met het oog op de wedstrijd van zaterdag bij Club Brugge. Dat is ook belangrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties