Kristinsson is niét op zoek naar IJslandse versterking, maar in dit geval zou hij toch een uitzondering toestaan

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Lokeren
| 0 reacties
Kristinsson is niét op zoek naar IJslandse versterking, maar in dit geval zou hij toch een uitzondering toestaan
Foto: © Photonews

Sporting Lokeren kende een moeilijk begin van het seizoen, maar onder leiding van Runar Kristinsson gaat het steeds beter met de Waaslanders. Al kan het altijd beter... De winterse transferperiode komt eraan, en op Daknam denken ze aan versterking.

Kristinsson heeft een duidelijke visie voor ogen en weet al precies wat er straks bij moet komen. “Er is al even over gesproken met Willy Reynders en de voorzitter. Wij weten wat we nodig hebben. Veel is dat niet. Eén, twee… drie… of misschien vier spelers", zegt de coach in een gesprek met Voetbalkrant.com​.

IJslanders zullen dat in principe niet zijn. “Ik denk niet dat er nog IJslandse spelers naar Lokeren zullen komen. Met Skulason en Ingason waren er hier al twee aanwezig die ik niet heb gehaald. Maar het speelt absoluut niet in hun voordeel dat we dezelfde nationaliteit hebben. Ze moeten even hard werken als alle andere spelers”, verduidelijkt Kristinsson.

"Als die IJslander een vaste waarde is bij de nationale ploeg, dan zou ik het nog overwegen (lacht)

“Het zijn goede spelers die het verdienen om in de ploeg te staan. Nu ik hier trainer ben, zou het niet correct zijn om nog IJslanders te halen. Je weet hoe dat gaat, hé… Die jongens zouden al snel als vriend van de trainer door het leven gaan. Dat is niet goed voor de speler(s) in kwestie en niet goed voor de trainer.”

Al wil Kristinsson op één voorwaarde toch een uitzondering toestaan. “Ik zit zeker niet de transfermarkt af te schuimen op zoek naar IJslanders die een meerwaarde voor Lokeren kunnen zijn. Maar als die speler nu een vaste waarde is bij de nationale ploeg van IJsland, dan zou ik het nog overwegen.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties