KVK-voorzitter Allijns panikeert niet door vormdip: "December is altijd slecht bij ons"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties

Joseph Allijns hoopt dat KV Kortrijk tegen Eupen opnieuw aanknoopt met de zege

KVK-voorzitter Allijns panikeert niet door vormdip: "December is altijd slecht bij ons"
Foto: © Photonews

Het draait momenteel niet al te vlot bij KV Kortrijk. Er werd in competitie drie keer op rij verloren en tegen Sint-Truiden was het spelpeil ondermaats. Voorzitter Joseph Allijns panikeert echter niet.

"Na de helft van de competitie hadden we nog het op één na hoogste puntenaantal in negen jaar", tempert Joseph Allijns in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Daarna verloren we op Gent en thuis tegen Anderlecht. Dat is aanvaardbaar. Het verlies tegen STVV was zuur."

Zwarte december gewoonte op Kortrijk

"Mits winst in die wedstrijd stonden we op één punt van de achtste plaats." December blijkt overigens niet de beste periode voor Kortrijk. "In 2012/2013 hadden we onder Vanhaezebrouck één op vijftien, Een jaar later drie op vijftien en vorig seizoen nul op vijftien."

De wedstrijd in Eupen kan een keerpunt zijn, dan is ons seizoen niet verloren

"Ik ga niet panikeren, net zoals ik nooit te euforisch zal worden wanneer het goed gaat. Drie keer verliezen is nog geen ramp", gaat Allijns verder. De Beker kan misschien voor ademruimte zorgen. "De match op Eupen wordt belangrijk. Als we die klif kunnen omzeilen, spelen we de halve finale."

"Dat is een mooi doel, een match zoals vandaag kan een keerpunt zijn. Als we een goed resultaat halen, is ons seizoen niet verloren." Het doel was immers top-8 en stilletjes werd gedroomd van play-off 1. "Het zal duwen worden, met wellicht een paar van de G5 die het niet gaan halen."

Mooie wedstrijden tegen Club, Genk en Standard

"Op zich spelen we geen slecht seizoen. We wonnen van Club Brugge en Racing Genk en speelden een fantastische wedstrijd tegen Standard. Kortrijk is ook geen topclub, hé. Als alles goed gaat speel je misschien play-off 1, als het minder gaat wordt je achtste, negende of tiende. Bovendien zijn we ook nog steeds met het nieuwe stadion bezig", sluit Allijns af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties