'Goaltjesdief uit de Ligue 1 staat op het verlanglijstje van Club Brugge'

Redactie
| 4 reacties
'Goaltjesdief uit de Ligue 1 staat op het verlanglijstje van Club Brugge'
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge zal zich in januari zo goed als zeker roeren op de transfermarkt. Michel Preud'homme en Vincent Mannaert maakten er de voorbije weken geen geheim van dat onmiddellijk inzetbare spelers welkom zijn. Volgens de laatste geruchten heeft blauw-zwart een speler uit de Ligue 1 op het oog.

Club Brugge haalde een jaar geleden Ludovic Butelle weg bij SCO Angers, en het is bij die ploeg dat de regerende Belgische kampioen volgens het toonaangevende L’Équipe opnieuw op een interessante speler botste: Karl Toko Ekambi (24).

Ekambi, een Fransman met Kameroense roots, is een spits die sinds afgelopen zomer uitkomt voor Angers. De huidige nummer dertien uit de Ligue legde toen 1 miljoen euro op tafel om Ekambi weg te halen bij tweedeklasser Sochaux. Daar deed de speler het prima: in twee seizoenen vond hij 25 keer de weg naar de touwen in 72 wedstrijden.

Ekambi, de spits van Angers, is uiteraard de man rechts op de foto.

Goaltjesdief in Ligue 2, nog niet in Ligue 1

Bij Angers wierp de 24-jarige Ekambi zich onmiddellijk op als basisspeler, maar voorlopig scoort hij in de Ligue 1 nog niet zo vlot als in de Ligue 2. Zijn teller staat op twee doelpunten en drie assists. Angers is overigens niet meteen de vlotst scorende ploeg in Frankrijk met vijftien goals na achttien speeldagen.

Volgens L’Équipe informeerde Club Brugge alvast bij Angers naar de voorwaarden voor een overgang. Het is niet duidelijk hoeveel de Fransen willen vangen voor hun aanvaller.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties