Voorzitter De Witte analyseert de arbitrage: "Als Vertenten dat zou kunnen leren ..."

Redactie
| 10 reacties
Voorzitter De Witte analyseert de arbitrage: "Als Vertenten dat zou kunnen leren ..."
Foto: © photonews

AA Gent - Club Brugge was een topper op het scherpste van de snee. En dus werd er ook opnieuw naar de arbitrage gekeken. Ook voorzitter Ivan De Witte had goede raad voor Bart Vertenten & co.

"Naar arbitrage toe zien we echt wel de nood om de verdere ontwikkeling van onze scheidsrechters aan te pakken", aldus voorzitter De Witte van AA Gent in Stadion. "Er ligt een plan klaar dat echt nodig is, want een topper als AA Gent - Club Brugge fluiten is het meeste werk."

Coach Vanhaezebrouck maakte de vergelijking met Europees voetbal, waar een vierder ref nooit tussenkomt tegenover het gedrag van Hein zelf. Ook De Witte ziet verschillen: "Het waren wedstrijden met dezelfde intensiteit vaak in Europa, maar ze werden gemakkelijker begeleid dan in België."

Want Vertenten stond in het gewoel: "Geen kwaad woord op de scheidsrechter zelf, maar hij kwam te veel in het conflict van de wedstrijd. Vertenten zou dat moeten leren om zelf niet in het middelpunt van de conflicten te staan", meende De Witte nog. "Als hij daarin zou kunnen leren, dan zou dat zeer goed zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties