Pallieters zetten Standard meteen een hak: "Bewezen welke ploeg we zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Pallieters zetten Standard meteen een hak: "Bewezen welke ploeg we zijn"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eén van de verrassingen op de eerste speeldag van play-off 2 was ongetwijfeld de thuiszege van Lierse tegen Standard. "Het was toch niet gemakkelijk om de knop om te draaien", reageert aanvoerder Ludovic Buysens.

Lierse kwam al na een kwartier op voorsprong via een pareltje van Benson. Het gaf daarna nog weinig kansen weg, behalve in de absolute slotfase. "Op het einde was het nog even gevaarlijk met al die lange ballen", aldus Buysens. "Maar we hebben een hele wedstrijd mooi voetbal gespeeld en bewezen welke ploeg we zijn."

De Pallieters moesten enkele weken geleden de promotie naar 1A aan concurrent Antwerp laten. "Na de gemiste periodetitel en de titelstrijd was het toch niet even gemakkelijk om de knop om te draaien. We weten dat play-off 2 niet de competitie is waar wij ambitie moeten hebben om Europees voetbal te halen."

We weten dat play-off 2 niet de competitie is waar wij ambitie moeten hebben om Europees voetbal te halen - Ludovic Buysens

"Wij willen ons wel bewijzen tegenover de eersteklassers. Zeker voor een goed gevoel naar volgend seizoen toe. Het doet deugd dat we dit nog kunnen. Het is plezant dat we meteen met drie punten en een portie vertrouwen starten. Hopelijk kunnen we nog zulke dingen doen tot het einde van het seizoen."

Naast Lierse zorgden er nog enkele teams uit 1B voor verrassingen op de openingsspeeldag. "Het niveau is heel wat gestegen tegenover vorig jaar. Er zijn dan ook heel veel kapitaalinjecties geweest. Het zijn geen gemakkelijke matchen tegen ploegen uit 1B, want wij kunnen bevrijd spelen vanuit de underdogpositie", besluit de aanvoerder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties