Dendoncker gaf zijn broer bij Club Brugge deze raad mee: "Hou je daar ver van weg"

Redactie
| 25 reacties
Dendoncker gaf zijn broer bij Club Brugge deze raad mee: "Hou je daar ver van weg"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Leander Dendoncker is op zijn 22ste al een vat vol ervaring. De middenvelder is onmisbaar geworden bij Anderlecht en wordt de hemel ingeprezen door bondscoach Roberto Martinez. Zijn jongere broer Lars, spelend bij concurrent Club Brugge, zit nog in de beginfase van zijn carrière.

Lars tekende deze week zijn eerste profcontract bij blauw-zwart. "Ik ben blij voor hem. Alleen jammer dat hij bij de concurrent speelt", lacht Leander in HLN. "Hij speelt al heel lang voor Club. Hij gaat er naar school, heeft er veel vrienden. Hoe langer je ergens speelt, hoe moeilijker het is om te vertrekken. Plus: ze hebben hem een mooi project voorgelegd."

Geen stappen overslaan

Maar als oudere broer heb je ook verantwoordelijkheden. Leander gaf zijn broer dan ook goeie raad. "Als toen hij een kleine jongen was, wist ik dat Lars grote stappen zou zetten en veel progressie zou maken. Maar hij is nog steeds heel jong."

"Ik heb hem gezegd dat hij zijn carrière stap per stap moet nemen en progressie moet blijven boeken. Geen stappen overslaan. Want de voetballers van vandaag zijn op hun 16de al bezig met managers, geld, schoenen en contracten. Ik heb hem de raad gegeven: 'Houd je daar zo ver mogelijk weg van. Doe je eigen ding en werk in stilte verder.' Dan zal hij er wel komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties