Dit is ons Team van de Week!
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties

Toch elf uitblinkers op een weinig spectaculaire speeldag

Dit is ons Team van de Week!

Toen we de nominaties van onze redacteurs te zien kregen, werd het pas echt duidelijk dat het om een vrij trieste speeldag ging wat het voetbal betreft. Toch kregen we elf spelers in ons Team van de Week.

Doel

Tussen de palen zorgde Nicolas Penneteau ervoor dat Charleroi geen grotere achterstand opliep. Danzijk hem zorgde de nonchalant getrapte penalty van Bédia toch nog voor een punt voor de Carolo's. Eervolle vermeldingen waren er voor Vanhamel en Verhulst.

Verdediging

Het was duidelijk dat de verdedigers zondagavond de betere waren van de aanvallers in het duel tussen Anderlecht en AA Gent. Spajic en Mitrovic speelden voor hun team een echte topmatch in het Astridpark. Jammer genoeg kregen we mede daardoor geen doelpunten te zien.

In Mechelen bekroonde Vitas zijn sterke wedstrijd met een belangrijke goal in de derby tegen Lierse. Union drukte nogmaals zijn stempel op play-off 2 door Waasland-Beveren met 1-4 van de mat te spelen. Mpati was daarin van levensbelang op de rechtsachter.

Middenveld

Nog belangrijk voor de ruime zege van Union waren Morren en Alves Da Silva Neto. De eerste met heel wat recuperaties én een doelpunt. De tweede toonde in flitsen zijn klasse en zorgde voor maar liefst drie assists.

Berrier was de beste op het veld in de clash tussen Oostende en Zulte Waregem, Claes was omnipresent in het duel met Lierse. Maar wat gezegd van Anderson Esiti? Hij won alle duels op het middenveld in zijn eentje voor AA Gent.

Aanval

Helemaal voorin kregen we toch één spits die er wat bovenuit stak deze speeldag. Wesley zorgde voor de Brugse goal en had een ondankbare taak, maar voerde die uit zonder morren. Club lijkt hem wel even kwijt te zijn indien de reviewcommissie die slag op Mata van nabij bekijkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties