Preud'homme is en blijft voorzichtig met jongeling: "Hij is nog niet hélemaal klaar om voor de beslissing te zorgen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Preud'homme is en blijft voorzichtig met jongeling: "Hij is nog niet hélemaal klaar om voor de beslissing te zorgen"
Foto: © photonews

Door de afwezigheid van enkele smaakmakers als José Izquierdo, Jelle Vossen en Lior Refaelov, kregen enkele spelers van Club Brugge de voorbije weken de kans om zich te tonen. Onder hen ook Dorin Rotariu (21).

Club Brugge haalde de Roemeense vleugelaanvaller in januari weg bij Dinamo Boekarest. Rotariu toonde al flitsen van zijn talent, maar lijkt zich in het algemeen nog te moeten aanpassen aan het voetbal in de Jupiler Pro League.

Extra creativiteit

Tegen Charleroi kreeg Rotariu een helft. “Met de inbreng van Rotariu zocht ik naar een beetje extra creativiteit in de ploeg”, verduidelijkte Michel Preud’homme na de match. “Ik moet zeggen dat Dorin wel iets heeft bijgebracht tijdens de wedstrijd.”

Toch bouwde Preud’homme ook onmiddellijk voorzichtigheid in. De Luikenaar wil Rotariu in deze play-offs duidelijk niet verbranden door hem té snel voor de leeuwen te gooien. Begrijpelijk.

"Nog niet hélemaal klaar om voor de beslissing te zorgen" ​- Michel Preud'homme

“Rotariu is dan wel fit, maar nog niet hélemaal klaar om voor de beslissing te zorgen”, benadrukte de oefenmeester van blauw-zwart. Het lijkt er dus op dat Rotariu nog even in de wachtkamer zal blijven zitten.

De komende weken kan de Roemeen zich verder aanpassen aan het spel van Club Brugge, om er vanaf de start van volgend seizoen dan volledig te staan. En in tussentijd moeten Izquierdo en Limbombe dan nog maar even vlammen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties