Ook KVM-coach Yannick Ferrera ziet dezelfde oorzaak als zijn spelers voor slappe prestatie tegen Standard

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Ook KVM-coach Yannick Ferrera ziet dezelfde oorzaak als zijn spelers voor slappe prestatie tegen Standard

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen botste vrijdagavond in Luik op een sterk Standard en ging met 2-0 onderuit. De spelers klaagden na de wedstrijd al over het lange seizoen en ook coach Yannick Ferrera legde de vinger op de wonde.

"Proficiat aan Standard, want hun overwinning was verdiend", aldus Ferrera. "Ik was tijdens de rust kwaad op mijn spelers, want ze waren te soft. Het tempo lag langs beide kanten te laag, maar ook na de openingsgoal van Standard bleven mijn spelers te soft. In de tweede helft werden we dan helemaal overspoeld."

'Super seizoen'

Maar Ferrera ziet vooral de vermoeidheid als een oorzaak voor de mindere prestatie. "We hebben een super seizoen gespeeld. We moesten telkens 95 minuten vol gaan om eerst 48 punten in de reguliere competitie én daarna nog eens 13 punten in play-off 2 te pakken. We moeten eerlijk zijn. Het was al een lang seizoen en mijn spelers zijn moe."

Er wacht Malinwa nu nog twee wedstrijden. "We hebben ons lot niet meer in eigen handen. We zullen er alles aan doen om die proberen te winnen en dan zien we wel wat het wordt. Ik begrijp dat het bij iedereen op is, maar zolang we kans maken op die finale van play-off 2, dan gaan we ervoor", besluit Ferrera.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties