Denkt Club Brugge nog aan de titel? "Hoe moeilijk het ook is, ik hoop er nog steeds op" vs. "Ik acht de kans klein"

Timothy Collard Johan Walckiers
Timothy Collard en Johan Walckiers
| 28 reacties
Denkt Club Brugge nog aan de titel? "Hoe moeilijk het ook is, ik hoop er nog steeds op" vs. "Ik acht de kans klein"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge moet - ondanks een mooie remonte tijdens deze play-offs - zijn titeldromen zo goed als zeker opbergen. Of toch niet? Met nog twee speeldagen voor de boeg bedraagt de achterstand op Anderlecht vier punten, maar de spelers van Club geven zich nog niet gewonnen.

“Wij gaan ook in Oostende ons ding proberen te doen. We willen gewoon winnen en gaan niet kijken naar wat andere teams doen. We houden met niemand rekening, want we hebben het toch niet meer in eigen handen”, aldus Hans Vanaken.

"Zolang er hoop is, is er leven"

"We geven de hoop nooit op, maar je moet ook realistisch blijven”, pikt Ruud Vormer in. “Ik ben wel zwaar ontgoocheld, want er was zoveel ruimte. Ze wisten het niet meer. We hebben genoeg kansen gehad om het af te maken.”

“Zij hebben niks gecreëerd. We gaan nu proberen die volgende twee matchen te winnen en dan zien we wel. Zolang er hoop is, is er leven”, voegde de Nederlander er nog aan toe.

"Je weet het maar nooit"

Hans Vanaken

“Hoe moeilijk het ook is, ik hoop nog steeds op de titel. Anderlecht moet nu naar Charleroi, dus je weet het maar nooit… Maar hoe dan ook wordt het heel moeilijk voor ons. Ik verwacht niet dat dit Anderlecht het nog uit handen geeft”, beseft Vanaken.

“Ze zouden al twee keer punten moeten laten liggen in die laatste twee wedstrijden… Maar oké, in het voetbal weet je het nooit. Anderlecht verloor onlangs ook thuis van Charleroi.”

"Ik denk eerlijk gezegd dat het over en uit is voor Club"

Peter Van der Heyden

En hoe denkt een buitenstaander erover? We vroegen het aan Peter Van der Heyden, een man die zelf jaren aan de top speelde bij onder andere Club Brugge. “Ik denk eerlijk gezegd dat het over en uit is wat betreft de eerste plaats. Volgens mij gaat Anderlecht voldoende punten pakken in die laatste twee wedstrijden om kampioen te worden.”

“Mathematisch kan het nog, maar ik acht de kans heel klein dat Club nog kampioen wordt. Dat de spelers van Club er wél nog in geloven? Dat is logisch, hé. Als sporter moet je er blijven in geloven tot het echt niet meer mogelijk is. Maar nogmaals: het lijkt me realistischer dat Anderlecht in deze omstandigheden de titel pakt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties