Standard met 9 op 9 de zomerstop in, maar... "Dat hebben we vergeten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 16 reacties
Standard met 9 op 9 de zomerstop in, maar... "Dat hebben we vergeten"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard boekte een verdiende thuisoverwinning tegen Lierse en zo kunnen de spelers toch met een goed gevoel op vakantie. Coach José Jeunechamps was tevreden, al zag hij ook een werkpunt.

Orlando Sa bracht de Rouches halverwege de eerste helft op voorsprong. Maar daarna werd er met de kansen gemorst. "We hebben vergeten de match dood te doen", zei Jeunechamps na de match. "Maar ondanks alles hebben we de laatste week een sterk Standard gezien. Het is leuk om met 9 op 9 op vakantie te gaan."

"Het is leuk om met 9 op 9 op vakantie te gaan"

Sa mocht na zijn schorsing opnieuw plaatsnemen in de basiself van de Standard-coach en bedankte met een goal. De jonge Ryan Mmaee, tegen Waasland-Beveren nog goed voor een doelpunt, werd zo naar de bank verwezen. "Er is een hiërarchie", legt Jeunechamps zijn keuze uit. "Orlando Sa heeft sterke statistieken ondanks een matig seizoen van Standard."

"Het leek me dus meer dan normaal dat hij mocht starten", aldus de trainer, die ook nog lof had voor zijn jonge doelman Arnaud Bodart. Het neefje van oud-doelman Gilbert mocht voor de tweede match op rij starten en hield de nul. "Erg mooi voor hem. Hij is een harde werker en een nuchtere jongen. Hij heeft het zeer goed gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties