Anderlecht voor moeilijke keuze: "Kiezen tussen de pest en cholera"

Redactie
| 34 reacties
Anderlecht voor moeilijke keuze: "Kiezen tussen de pest en cholera"
Foto: © photonews

Aangezien sport in België een tak van de gemeenschappen is, zal RSC Anderlecht binnenkort de keuze moeten maken of het bij een Nederlandstalige of Franstalige sportfederatie wil behoren. Een aartsmoeilijke keuze volgens woordvoerder David Steegen.

RSC Anderlecht is nu nog aangesloten bij de KBVB, maar zal weldra een keuze moeten maken. En dat wordt niet gemakkelijk voor de Brusselse club. "Het ligt echt moeilijk", aldus Steegen. "Wij zijn een Brusselse en een Belgische club en moeilijk in een keurslijf te dwingen."

"Wij willen niet tot een of andere taalgemeenschap behoren. Dat zit niet in ons DNA", vervolgt de woordvoerder bij Radio 1. "Iedereen is hier welkom, welke taal hij ook spreekt. In de kleedkamers, van jong tot oud, hoor je trouwens wel meer talen dan alleen maar Nederlands of Frans."

"Keuze uitgesteld"

Maar weldra moet Anderlecht wel gaan beslissen. "We hebben de keuze al uitgesteld zo lang we konden. Het is echt niet gemakkelijk. Het is kiezen tussen de pest en de cholera. We willen niet kiezen. Maar we zullen ons uiteindelijk wel plooien naar de wet. We respecteren de overheid. Binnen de club zullen we overleggen om te zien wat de beste oplossing is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties