Onyekuru had contacten met 48 (!) clubs en zat bijna bij deze Europese topclub: "Ik legde zelfs mijn medische testen af"

Redactie
| 7 reacties
Onyekuru had contacten met 48 (!) clubs en zat bijna bij deze Europese topclub: "Ik legde zelfs mijn medische testen af"

RSC Anderlecht kan tijdens het komende seizoen een beroep doen op de diensten van Henry Onyekuru (20). De landskampioen huurt de Nigeriaanse aanvaller één seizoen van Everton. Zelf is Henry - want zo wil hij genoemd worden - uiteraard ambitieus.

Tijdens de voorbije weken en maanden trokken héél wat clubs aan de mouw van Henry Onyekuru. "We hebben ze geteld: in totaal waren er contacten met 48 clubs", verklapt de speler in Het Laatste Nieuws. "In januari kon ik al naar een club uit de Premier League en wilde ook Celtic Glasgow me."

"Het was Peter Odemwingie (ex-La Louvière, nvdr.) die me aanraadde naar Schotland te gaan om zo makkelijker de stap naar de Premier League te kunnen zetten (Henry wacht nog steeds op een werkvergunning voor de Engelse competitie, nvdr.). De Premier League is steeds mijn grote droom geweest."

PSG

Uiteindelijk ging Everton met de beloftevolle spits aan de haal en niet... Paris Saint-Germain. "Ik legde zelfs mijn medische testen af bij PSG. Maar voor de Parijzenaars moest het allemaal héél snel gaan. In twee uur tijd moest ik beslissen. Mijn manager heeft uiteindelijk de deal afgeblazen, maar ik zat inderdaad ei zo na bij PSG."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties