Voormalige wereldster Real Madrid en AC Milan verlengt niet en lost niks over toekomstplannen

Voormalige wereldster Real Madrid en AC Milan verlengt niet en lost niks over toekomstplannen
Foto: © photonews

1 november 2006, dat was de datum dat Ricardo Kaka zijn ploeg AC Milan stuwde naar een 4-1 zege tegen Anderlecht in de Champions League. Die dag was de Braziliaanse spelmaker heer en meester in San Siro. Nu 11 jaar later, zou de voetballegende zijn schoenen wel eens aan de haak kunnen hangen.

De 35-jarige Braziliaan, winnaar van de Gouden Bal in 2007, heeft namelijk laten weten zijn aflopende contract bij MLS-club Orlando City niet te verlengen. Kaka speelt namelijk al langer met de gedachte om er de brui aan te geven. Zo liet hij eerder in de Amerikaanse media weten: "Ik haal geen plezier meer uit het voetballen, doordat ik na het spelen van een wedstrijd altijd pijn voel. Mijn lichaam wil niet echt meer, en op de leeftijd van 35 jaar wordt het steeds moeilijker om telkens weer te herstellen.”

"Ik haal geen plezier meer uit het voetballen, doordat ik na het spelen van een wedstrijd altijd pijn voel

Toekomst onduidelijk

En dan vraagt menig man zich natuurlijk af wat de toekomst in petto brengt voor een wereldster als Kaka. Terug naar Brazilië of een functie bij één van zijn ex-clubs? Kaka zelf wil er nog niet veel over kwijt: “Het enige dat ik nu kan zeggen is dat ik volgend seizoen niet meer voor Orlando speel.”

Het enige dat ik nu kan zeggen is dat ik volgend seizoen niet meer voor Orlando speel

Laatste officiële wedstrijd?

Zondag speelt Kaka in zijn laatste partij voor Orlando tegen Columbus Crew. De week nadien trekt Orlando nog naar Philadelphia Union, maar voor die partij zal de Braziliaan al forfait geven. Wordt de wedstrijd tegen Columbus het laatse officiële optreden van Ricardo Kaka als profspeler?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties